> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://help.sweeply.dk/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Slet en kunde

> Gennemgå uafsluttet arbejde og de oplysninger, der fjernes, før du sletter en kunde permanent fra Sweeply.

Slet kun en kunde, når du vil fjerne kunden og de tilknyttede oplysninger fra Sweeply. Sletningen kan ikke fortrydes fra kundesiden. Vil du afslutte det faste arbejde og beholde kundehistorikken, skal du i stedet [opsige abonnementet](/da/subscriptions/pause-resume-or-cancel).

## Før du går i gang

Du skal have rettigheder til at slette kunder. Afvent fakturerings- og betalingshandlinger, der allerede er i gang, før du fortsætter.

Sletningen blokeres, hvis kunden har:

* Aktive eller pausede abonnementer, der ikke er opsagt
* Ordrer, som hverken er afsluttet eller annulleret
* Fakturakladder eller udstedte fakturaer med restbeløb på afsluttede, aktive ordrer
* Afventende betalinger

Afsluttede ordrer, der ikke er faktureret, vises som en advarsel. Kontrollér, om de stadig skal faktureres, før du sletter kunden.

## Gennemgå og slet

<Steps>
  <Step title="Åbn sletning">
    Åbn kunden, åbn handlingsmenuen, og vælg **Slet kunde**.
  </Step>

  <Step title="Afslut udestående arbejde">
    Er sletningen blokeret, kan du følge linkene til de berørte abonnementer eller ordrer. Det er ikke nok at pause et abonnement; opsig det, hvis aftalen skal ophøre.
  </Step>

  <Step title="Gennemgå det, der fjernes">
    Kontrollér antallet af lokationer, ordrer og abonnementer samt eventuelt afsluttet arbejde uden faktura. Tilknyttet historik, billeder, registrerede besøgstider og ændringshistorik fra Indsigter fjernes også fra Sweeply.
  </Step>

  <Step title="Bekræft sletningen">
    Bekræft kun, når oplysningerne skal fjernes permanent.
  </Step>
</Steps>

<Check>
  Kunden er fjernet fra Sweeply. Eksisterende poster i regnskabssystemer og Stripe slettes ikke af handlingen.
</Check>

Mislykkes handlingen, skal du kontrollere, om der er kommet nyt arbejde til, eller om fakturering og betalinger stadig kræver handling. Åbn derefter sletningen igen.

## Relaterede vejledninger

* [Opret og administrer kunder](/da/customers-and-properties/create-and-manage-customers)
* [Pause, genoptag eller opsig et abonnement](/da/subscriptions/pause-resume-or-cancel)
* [Administrer fakturaer](/da/accounting-and-payments/manage-invoices)


This documentation is built and hosted on [Mintlify](https://mintlify.com), a developer documentation platform.